Om Oss

Hundkennel och restaurangägare

i Skansnäset och Norråker

Det hela började 1998 med att vi flyttade från Lycksele till Norråker, tanken var att på sikt starta ett eget företag med inriktning på turism och slädhundar.

Varför det just blev Norråker föll sig ganska naturligt när Lena kommer från orten och har sina föräldrar här. Vi började med att hyra ett hus på Skansnäset och när vi ett år senare bestämt oss så köpte vi ett eget hus i samma by, Skansnäset ligger ca 8 km från Norråker. 

2002 fick vi erbjudande om att driva ett café i Norråker som Framtidsföreningen hade iordningställt. Man hade köpt in en begagnad café utrustning från Östersund som man sedan installerade i postens gamla lokaler. I dag så har vi köpt fastigheten och försöker att utveckla verksamheten så gott det går. 

Vid sidan av säsongsanställning och deltidsjobb så arbetar Lena på Utposten med fredagsbuffen, catering och andra beställningar. Rickard jobbar i 14-dagarsperioder med Raise Boring och på fritiden sköter han om slädhundsturerna och fjällvandringarna. Våra barn Elias och Lovisa hjälper till i verksamheten så mycket som möjligt. 

Välkommen att höra av er till oss med förfrågningar, önskemål och bokningar. Tveka inte att fråga om ni har önskemål om arrangemang och turer i någon annan form än de ni hittar på vår hemsida.