Kellarak m klovjevaska

Vandra med klövjehund

- guidade vandringar på fjället

Vi organiserar guidade vandringar på fjället med klövjehund. Njut av naturen och hunden som blir din kompis under vandringen.

Hunden är en utmärkt inspiratör och en god draghjälp när det går lite uppför. Hundarna bär upp till 1/3 del av sin egen vikt. Under vandringarna så kan man välja att stanna för att fiska i någon vacker sjö eller att bara njuta av en underbar natur och tystnad. Vi anordnar allt från dagsturer till veckoturer. 

Vi ordnar med matpaket och vid större sällskap finns möjligheten att avsluta dagen med middag på Utposten.

Kontakta gärna oss för prisuppgifter och mer information.

 
Telefon: ring 070-398 25 10  Mail: vildmannensdrag@gmail.com

 

Ex. Dagstur till Midsommarfjället

Vi samlas vid Utposten i Norråker för en genomgång av dagens äventyr. Vi bekantar oss med hundarna (Siberian Huskys) och du får möjlighet att välja en hund som du trivs med. 

Vi förflyttar oss ut till startplatsen för vandringen och packar matsäckarna i klövjeväskorna som eran Siberian Husky sedan bär över ryggen. Under vandringen är ni kopplade till er hundkamrat med ett koppel från hunden till ett dragbälte som ni har runt midjan. Detta gör att det finns möjlighet att vandra med stavar. 

Vandringen upp till Midsommarfjällets topp tar cirka två timmar. Väl framme brukar det vara gott med lite att äta och kaffe kokt över öppen eld. Under tiden som vi fikar berättar guiden lite fakta om området, samt en och annan historia. Efter matuppehållet finns det möjlighet att gå upp på toppen för att njuta av utsikten och ta några kort. När alla känner sig redo så startar vi vandringen ner tillbaka till utgångspunkten.